Nasza kuchnia

Jedzenie jest ważnym elementem pobytu w Żurawim Młynie – ma karmić, nie obciążać. Jadalnia znajduje się w przebudowanej starej stodole, zabudowanej grubymi kamieniami, jest w stanie pomieścić nawet 50 osób i panuje w niej klimatyczna atmosfera zielarki.

Kuchnia to serce naszego miejsca, a gotowanie to dla nas wyrażanie naszej filozofii życia. Magda dba tutaj o każdy szczegół. Potrawy podawane na stole są starannie przemyślane, tak żeby zasilać proces, a nie przeszkadzać w nim. Gotujemy wegańsko- wegetariańsko, a na stole oprócz lokalnych zdrowych produktów i bogactwa sezonowych warzyw i owoców, zawsze znajdują się, w zależności od pory roku, świeże lub suszone zioła prosto z ogrodu. U nas je się wszystkimi zmysłami, a każdy posiłek ma nie tylko karmić, ale również pobudzać sensorycznie i przynosić ukojenie.

Nasza kulinarna filozofia opiera się na eksperymentach i nieprzerwanej ciekawości. Starannie wybieramy składniki, preferując te dostępne w danym sezonie oraz wspierając lokalnych i ekologicznych producentów rolnych. Naszym celem jest stworzenie doświadczenia kulinarnej podróży, które pobudzi wszystkie zmysły i otworzy ciało na nowe smaki i doznania. Pasja do ziół przekłada się na wykorzystanie ich w naszej kuchni, tworząc autorskie napary z własnych zbiorów, które dodają wyjątkowego smaku i aromatu naszym potrawom.

Jesteśmy elastyczni w podejściu do każdego warsztatu. Zawsze prosimy o informacje dotyczące alergii i preferencji dietetycznych przed przyjazdem, abyśmy mogli dostosować nasze potrawy i menu do indywidualnych potrzeb grupy.

Szczegóły